Leilani Sailers
leilani_sailers_glava_2-1DomovJadrniceDodatna opremaDobavaKontaktO nas
English Slovenščina Deutsch Magyar Hrvatsko
o jadranju za začetnike lokacije fotogalerija Forum

povezave


 Vreme
 Agencija RS za
 okolje

 Uprava za
 pomorstvo

 Jadralna zveza  Slovenije
 Jadralec.info
 Jadranje.com

Prijatelji:

Lektoriranje net tirr_banner_mali.gif, 4 kB RTV.SI Slo-podnapisi.net studiofaca_portal.gif, 1 kB

Dobrovnik media

DVŠ Skipper Marina
DVŠ Skipper Marina

Avtošola Go-Go
Avtošola Go-Go

Dnevno jadranje

O dnevnem jadranju govorimo pri jadrnicah, ki nimajo zaprte kabine, kakršne so npr. jadrnice Optimist, Laser, Europa, Jola, Elan S370, S430, Flying Scott ali jadrnice »Leilani« iz naše ponudbe ipd. Dnevne jadrnice so namenjene različnim vrstam uporabnikov: jadrnice Optimist se uporabljajo predvsem za učenje jadranja, jadrnice Laser, Jola, Elan S370 so namenjene predvsem športnemu jadranju, jadrnice Elan 430, Flying Scott in »Leilani« pa lahko imenujemo tudi družinske jadrnice.

Jadranje
Jadranje

Užitek za celo družino

Družinske dnevne jadrnice, kakršne najdete v naši ponudbi, omogočajo, da v zibanju na valovih uživa cela družina, saj se lahko nanje vkrca do pet oseb, hkrati pa je za njihovo obvladovanje dovolj en sam človek. Preživljanje dopustniških dni ali vikendov na valovih jezer, akumulacijskih jezer ali morja sprošča s prijetnim zibanjem in lahnim pljuskanjem valov ob barčico, omogoča raziskovanje obal, kopanje v samotnih zalivčkih ali daleč stran od obale, sopotniki na barčici se lahko med prijetnim pozibavanjem sončijo ali si popestrijo vožnjo z ribarjenjem, knjigo ali hladno pijačo iz hladilne torbe. Ker imajo jadrnice iz naše ponudbi dvižno grezilo in krmilo, boste lahko z njimi zapluli tudi po najbolj plitvih območjih, kamor se sicer prebijejo le še čolni na vesla.

Užitek po dostopni ceni

Dnevno jadranje je izvrstna oblika uživanja na valovih in v miru narave, ki si jo lahko privoščijo tudi ljudje s povprečnimi dohodki. Glavna prednost dnevne jadrnice je, da vam ni treba zanjo plačevati dragega priveza v marini, če ne želite, ampak jo lahko vozite s seboj. V vodo jo lahko spustite s pomočjo avta, tako da jadrnico na prikolici zapeljete v vodo, jadrnico spustite, prikolico pa z avtom zapeljete nazaj na suho. To vam bo vzelo le nekaj minut časa, poiskati morate samo v te namene urejen spust, ki jih ima po več praviloma vsako večje jezero, akumulacijsko jezero oz. večina krajev ob morju. Uporaba spusta praviloma ni posebej draga, marsikje ga lahko uporabite celo brezplačno.

Jadranje

Med dopustom lahko v kraju, kjer ga preživljate, poiščete primeren privez oz. bojo in pustite jadrnico ves čas v vodi. Seveda je v primeru, če jadrnico privežemo na nevarovanem območju, priporočljivo, da jo pri privezu priklenemo na primer z verigo.

Če živite v bližini jezera, akumulacijskega jezera, ob morju ali ob drugi primerni vodni površini, boste morda celo v bližnjem kraju našli primeren privez za nizko ceno ali celo zastojn, tako da vas bo barka vse leto čakala pripravljena na izlet, kadar koli se vam bo zahotelo.

Za dnevno jadrnico ne potrebujete nujno motorja kot sekundarnega pogona. Seveda ga lahko tudi imate, da si z njim pohitrite vožnjo, če veter poneha, in si z njim pomagate pri pristajanju, vendar so dovolj tudi samo vesla. Ker so motorji praviloma precej dragi, si boste tako prihranili še nekaj stroškov, ki so pri motornem plovilu neizogibni.

Primerno tudi za manj izkušene jadralce

Dnevno jadranje v ne preveč vetrovnem vremenu na mirnih jezerih ali akumulacijskih jezerih je primerno tudi za začetnike, ki nimajo veliko izkušenj z jadranjem ali se jadranja šele učijo. Bolj izkušeni jadralci pa se lahko z dnevno jadrnico podijo tudi po morju in ob močnejših vetrovih ter tako uživajo v bolj športni plati jadranja. Začetniki v jadranju boste na teh spletnih straneh našli tudi nekaj osnovnih informacij o tem prelepem športu.

Sponzor:

Domov   |   Na vrh strani   |   Kontakt

Novice

26. Apr. 2007:
Z nekaj zamude Leilani Sailers vendarle v novih prostorih v Selnici pri Mariboru.

Vabimo vas, da sodelujete v spletni anketi, ali vas zanima nakup dnevne jadrnice, in da nam pošljete svoje odzive na LS-15


Anketa

Ali vas zanima nakup dnevne jadrnice?

Da.
Ne.


Če vas zanima, kolikšna cena dnevne jadrnice je za vas sprejemljiva?

manj kot 5000 EUR
5000 EUR
6000 EUR
7000 EUR
8000 EUR
9000 EUR
več kot 10000 EUR


  Rezultati ankete >>>

 2006 Timarr sistemi - vse pravice pridržane.      Oblikovanje: Timarr sistemi, Tine Marinšek s.p.  Apache server